Новини
10 Квітня 2023
346

Intel продовжує утримувати лідерство на ринку мікрочипів

Вартість бренду 2022 року становила $22,9 мільярда

Фото: Intel Corporation

Американську компанію Intel визнали найдорожчим брендом у сфері мікрочипів згідно з підсумками 2022 року, відповідні дані опубліковані у звіті британської Brand Finance.

Бренд обійшов TSMC з показником $22,9 млрд проти $21,6 млрд. 2022 року вартість Intel скоротилася на 10%. За той самий період бренд TSMC подорожчав на 5%, до $21,6 млрд. Закриває першу трійку американська Nvidia з показником $16,9 млрд.

До десятки найдорожчих брендів у сфері напівпровідників також увійшли SK Hynix, Qualcomm, Broadcom, AMD, ASML, Micron та Texas Instruments. Найшвидшим брендом на ринку мікрочіпів визнали американську Broadcom, яка додала 29%.

“Щоб зберегти силу та цінність свого бренду, виробники чипів повинні підтримувати свою технологічну перевагу та зберігати ефективність виробництва, а також розвивати відносини з урядами, зацікавленими у допомозі певним брендам”, — заявив директор з оцінки Brand Finance Алекс Хей.

У лютому Intel скоротила зарплату генерального директора Пета Гелсінгера на 25%. Скорочення виплат 2023 року торкнулося й інших топменеджерів компанії.

Нагадаємо, як українські компанії використовують ШІ-сервіси.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram