Новини
10 Травня 2019
875

Два колеса: Uber збільшує парк електробайків

Компанія розширює свої можливості в Індії та бере участь у покращенні екології

Фото: yulu.bike

Uber розпочинає співпрацю з платформою Yulu для спільного використання звичайних та електричних велосипедів в Бангалорі (Індія), повідомляє компанія на своїй сторінці.

“Варіанти мікромобільності відіграють важливу роль в зменшенні транспортних колапсів, економії часу для водіїв і викидів вуглецю”, – йдеться у повідомленні.

Електричні велосипеди можуть розвивати швидкість до 25 км/год і користувачам навіть не потрібна ліцензія, щоб на них їздити.

“Вони безпечні для навколишнього середовища і руху. Електричні велосипеди призначені для самостійної їзди, також зручні за ціною, враховуючи різні потреби і бюджети споживача. Ми розуміємо, що рух до електрифікації має бути мультимодальним, і співпраця з Yulu лише демонструє наші наміри”, – відзначають в Uber.

Стартап Yulu, заснований співзасновником InMobi Амітом Гуптою (Amit Gupta) в Бангалорі у 2017 р, має в своєму парку близько 500 електричних і 4,5 тис. звичайних велосипедів. Стартап залучив близько $7 млн ​​від великих компаній, зокрема Blume Ventures, 3One4 Capital, співзасновників Flipkart Бінні Бансала та Freshworks Гиріші Матруботами.

Фото: yulu.bike

Конкурент Yulu та Uber, компанія Ola, яка є лідером ринку сервісу таксі в Індії, також зробила велику ставку на електричні велосипеди. Компанія, яку, як і Uber, підтримує SoftBank, інвестувала $100 млн у запуск прокату скутерів Vogo наприкінці 2018-го. У свою чергу, Vogo, що працює в Бангалорі та Хайдарабаді, заявила про інвестиції у додаткові 100 тис. скутерів.

Як пише видання, останніми роками ринок двоколісних транспортних засобів в Індії виріс, незважаючи на масове поширення послуг таксі. Оскільки великі міста Індії стикаються з постійними заторами на дорогах, майбутнє за електричним двоколісним транспортним засобом.

Як повідомляла 9 травня газета The Wall Street Journal, Uber планує розмістити 180 млн акцій вартістю $45 за кожну на публічному фондовому ринку.

В результаті IPO сервіс таксі має намір залучити близько $8,1 млрд, досягнувши капіталізації у $82,4 млрд. Однак, це значно нижче за прогнози. Видання підкреслює, що раніше передбачалася вартість акцій Uber від $44 до $50 за штуку, а капіталізація її могла вирости до $90-100 млрд.

Напередодні запланованого розміщення акцій Uber, 8 травня, водії сервісів на замовлення таксі через додатки, в тому числі Uber і Lyft провели загальний страйк. Основні вимоги таксистів – підвищення оплати праці, зниження комісії Uber з 25% до 15%, а також плати за роботу у вихідні дні та гарантій зайнятості в майбутньому.

Також, сервіс онлайн-платежів PayPal наприкінці квітня заявив, що розглядає можливість інвестувати близько $500 млн в американський сервіс Uber. На думку експерті, такий крок може підвищити попит на акції Uber після публічного розміщення.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram