Новини
26 Квітня 2019
956

Напередодні IPO: Uber залучить $500 млн від PayPal

В компанії планують отримати від інвесторів до $10 млрд

Сервіс онлайн-платежів PayPal розглядає можливість інвестувати близько $500 млн в американський сервіс Uber, що запланував вихід на IPO в травні цього року, повідомляє The Wall Street Journal.

“Офіційно про це буде оголошено в п’ятницю, 26 квітня”, – пише видання. І додає, що вкладення від великої технологічної компанії ринок може сприйняти як знак довіри до сервісу таксі.

За інформацією видання, PayPal інвестує кошти через закриту підписку за ціною IPO. “Такий крок може підвищити попит на акції Uber після публічного розміщення”, – зазначають вони.

“Попри це, Uber сьогодні оголосить про зміну цілей щодо капіталізації після IPO до рівня $80-90 млрд”, – пише видання. А раніше в компанії сподівалися, що вона буде оцінена в $90-100 млрд.

За інформацією WSJ, сервіс розраховує, що ціна акцій після виходу на біржу коливатиметься в діапазоні $44-50 за штуку, “що принесе компанії від $8 млрд до $10 млрд”.

До того ж, розміщення Uber може стати другим за величиною в історії США і найбільшим з 2014 року, коли китайська Alibaba Group продала акції на $25 млрд.

“Uber знизить плановану вартість акцій, враховуючи негативний досвід свого конкурента Lyft: онлайн-сервіс таксі провів публічне розміщення в кінці березня за ціною $72 за акцію, однак з того часу котирування компанії втратили більше п’ятої частини своєї вартості та зараз торгуються на рівні $56”,- зазначає WSJ.

Раніше у зв’язку із завищенням цін на акції при проведенні IPO інвестори подали два колективних позови до суду в Сан-Франциско (саме там знаходиться штаб-квартира Lyft) на керівництво та фінансових посередників компанії.

У своїй заявці на вихід на біржу, опублікованій 13 квітня, Uber не вказував ціновий діапазон розміщення.

“Точну ціну акції компанії ще належить встановити найближчими тижнями після декількох зустрічей керівництва сервісу з потенційними інвесторами”, – зазначає WSJ.

Нагадаємо, американський сервіс Uber присутній на ринку вже 10 років. Весь цей час компанія залишалася приватною. І лише в грудні минулого року одразу кілька джерел повідомили, що Uber Technologies Inc. подала заявку на попередню реєстрацію первинного розміщення акцій (IPO). Investory News зібрали 10 цікавих фактів про найвідоміший у світі онлайн-сервісу таксі.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram