Новини
10 Квітня 2019
839

Uber хоче продати акції на $10 млрд

Капіталізацію сервісу оцінюють в $76 млрд

Фото: Uber

Uber Technologies Inc. вирішила продати акції на суму $10 млрд в рамках свого первинного публічного розміщення і оприлюднить своє оголошення в четвер, 11 квітня, повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела.

За інформацією, Uber планує публічно зареєструвати IPO в Комісії з цінних паперів і бірж США, а з 29 квітня запустити роуд-шоу для інвесторів. У компанії сподіваються, що вона буде оцінена в в $90-100 млрд. Торги на Нью-йоркській біржі почнуться в травні.

За даними агентства, на ринку Uber оцінюється в $76 млрд.

Сервіс працює у 70 країнах. Окрім таксі, бізнес включає оренду велосипедів і скутерів, перевезення вантажів і доставку їжі. За минулий рік компанія зазнала близько $3,3 млрд збитків. А виручка сервісу склала $11,3 млрд.

Під час роуд-шоу IPO генеральному директору Uber Дарі Хосровшахі (Dara Khosrowshahi) доведеться переконати інвесторів, що компанія успішно змінила культуру та ділову практику компанії після серії компрометуючих скандалів протягом останніх двох років.

До них відносяться звинувачення в сексуальних домаганнях, масове порушення даних, яке було приховано від регулюючих органів, використання незаконного програмного забезпечення для ухилення від влади і звинувачення у хабарництві за кордоном.

Як відомо, компанія Uber Technologies Inc збирається витратити більше $3 млрд на покупку дубайського конкурента Careem Networks FZ. Придбання конкурентів є одним з головних елементів стратегії Uber з міжнародної експансії.

Наприкінці березня у Києві Uber запустила новий сервіс – Uber Green, послуги якого надаватимуться виключно на електромобілях. Проект стартував з 200 автомобілями.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram