Новини
25 Березня 2019
886

Uber купує конкурента за $3 млрд

На цей раз Uber вирішив завоювати ринок Близького Сходу

Компанія Uber Technologies Inc збирається витратити більше $3 млрд на покупку дубайського конкурента Careem Networks FZ, повідомляє Reuters з посиланням на свої джерела.

За їх словами, пропозиція Uber може бути оприлюднено на початку цього тижня.

Компанія заплатить $1,4 млрд готівкою та $1,7 млрд облігаціями, які будуть конвертовані в акції Uber за ціною у $55 за кожну.

Uber, оцінка капіталізації якої сягає $120 млрд, шукає нові шляхи зростання, адже вона стикається з серйозною конкуренцією в своєму бізнесі, пов’язаному з такими конкурентами, як Lyft Inc, зазначає агентство.

Придбання конкурентів є одним з головних елементів стратегії Uber з міжнародної експансії. Так, компанія заключала угоди по злиттю і поглинанням в Китаї, Росії та Південно-Східної Азії.

Careem заснована в липні 2012 р. в Дубаї. Компанія працює в більш ніж 120 містах і в 15 країнах світу. З нею співпрацюють понад 1 млн водіїв. У стартап вклалися інвестиційна компанія саудівського принца Аль-Валід бін Талаля (Alwaleed bin Talal) і японський інтернет-гігант Rakuten. За підсумками раунду фінансування, який відбувся в 2016 р., Careem була оцінена в $1 млрд.

Покупка Careem свідчить про велику увагу Uber до ринку Близького Сходу, який представляє найбільший інвестор компанії – суверенний фонд Саудівської Аравії.

Нагадаємо, що Uber стрімко розивається й в Украні. Минулого тижня у Києві з’явився новий сервіс – Uber Green, послуги якого надаватимуться виключно на електромобілях.

Також Investory News писали про історію створення Uber і цікаві факти про компанію.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram