Новини
21 Березня 2019
1 504

Leaf, Tesla та тарифи: У Києві запустили “зелений” продукт Uber

Компанія планує перевезти 10 тисяч пасажирів за 1,5 місяці

Компанія Uber запустила у Києві новий сервіс – Uber Green, послуги якого надаватимуться виключно на електромобілях. За словами голови з розвитку Uber в Центральній та Східній Європі Георгія Соколянського, продукт стартував з 200 автомобілями.

В компанії вважають, що до кінця квітня послугою мають скористатися близько 10 тис. пасажирів. У майбутньому сервіс планують масштабувати іншими містами України.

Тарифи на послуги Uber Green будуть майже як у Uber Select, тобто приблизно на 15% вище за базові. Мінімальна вартість поїздки складатиме 55 грн, базовий тариф – 30 грн, вартість однієї хвилини – 1,3 грн, одного кілометру – 4,6 грн.

В сервісі працюватимуть переважно електромобілі Nissan Leaf та Tesla. Проте, компанія не виключає, що згодом з’являться авто не лише преміум-сегменту. За словами Георгія Соколянського, переважна більшість авто з Uber Green вже були доступні у сервісі Select.

Київ став другим містом у Східній Європі, де стартував Uber Green. Сервіс вже працює у Лондоні, Мюнхені, Парижі, Амстердамі, Лісабоні, Порту.

У компанії не виключають можливість партнерства з іншими гравцями ринку та міською владою для створення інфраструктури для електромобілів.

За словами пана Соколянського, найважливішою є наявність інфраструктури швидкого заряджання автівок.

“Я бачу нашу основну  функцію в тому, щоб формувати та створювати попит. Ми можемо потенційно інвестувати у розвиток мережі (зарядних станцій, – Ред.) у партнерстві з гравцями енергоринку”, – зазначив Соколянський.

Нагадаємо, на початку лютого компанія запустила у Києві сервіс доставки їжі Uber Eats. Також до річниці створення стартапу Investory News підготували 10 важливих фактів про Uber.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram