Новини
7 Травня 2019
1 095

Напередодні IPO: Таксисти Uber та Lyft проведуть всесвітній страйк

Основні вимоги таксистів – підвищення оплати праці, зниження комісії Uber з 25% до 15%, а також гарантій зайнятості у майбутньому

8 травня водії сервісів на замовлення таксі через додатки, в тому числі Uber і Lyft проведуть загальний страйк – якраз напередодні запланованого розміщення акцій Uber.

З 7 до 9 ранку нью-йоркські таксисти не заходитимуть в додатки на замовлення. Їх дії підтримають колеги з Лос-Анджелеса, Чикаго, Сан-Франциско та інших міст США, а також з Великобританії – Лондона, Бірмінгема, Ноттінгема та Глазго, повідомили в прес-службі нью-йоркської профспілки водіїв таксі New York City Taxi Workers Alliance, передає Business Insider.

Основні вимоги таксистів – підвищення оплати праці, зниження комісії Uber з 25% до 15%, а також плати за роботу у вихідні дні та гарантій зайнятості в майбутньому.

“Зокрема водіїв не влаштовує те, що сервіси можуть заблокувати їх профіль у додатку без пояснення причин, таким чином припинивши з ними співпрацю”, – пише видання.

Страйк пов’язаний з IPO Uber, яке заплановане на початок травня. Раніше Investory News писали, що компанія може провести розміщення акцій на суму близько $10 млрд, що стане найбільшим IPO у світі в поточному році. За неофіційною інформацією, весь бізнес можуть оцінити у $90-100 млрд.

До речі, як повідомляє Business Insider, засновник Uber Тревіс Каланік попросив раду директорів дозволити йому взяти участь у запуску IPO, але отримав відмову. Каланік був співзасновником Uber й очолював компанію до того моменту, як був змушений покинути пост в середині 2017 роки після низки скандалів.

Загалом увага аналітиків прикута до IPO Uber після ситуації навколо інтернет-сервісу таксі Lyft. Як повідомляли Investory News, після успішного IPO котирування компанії в перший же день торгів на біржі обвалилися на 20%. Інвестори звинуватили Lyft у завищенні ціни та у квітні подали на сервіс до суду.

Про інші гучні IPO, що вже відбулися або тільки плануються можна прочитати в матеріалі Investory News “Технологічні IPO: Pinterest, Uber, Slack, Lyft, Zoom”.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram