Новини
15 Квітня 2020
1 010

Ціни на золото досягли $1785 за унцію – максимуму з осені 2012 року

Захисний актив зростає на фоні побоювань інвесторів через пандемію та зниження попиту на нафту

Ціни на золото перевищили максимум за останні сім років у вівторок, 14 квітня. Так, вартість червневого ф’ючерсу на золото на біржі Comex виросла на 0,5%, до $1768,9 за унцію. Максимальне значення протягом торгової сесії склало $1785 за унцію, повідомляє РБК.

Зазначається, що котирування дорогоцінних металів зросло через побоювання різкого уповільнення економічного зростання у світі, викликаного введенням карантинних заходів, обвалу фондових індексів і падіння цін на нафту.

“Інвестори традиційно використовують золото як захисний актив в періоди високої волатильності на фінансових ринках”, – зазначається у повідомленні.

Додається, що попит на золото також залишається високим через побоювання інфляції, яка спостерігатиметься після прийняття масштабних грошових програм найбільшими центробанками світу. Так, ФРС оголосила про пакет стимулювання економіки обсягом $2,3 трлн, а міністри фінансів Європейського союзу домовилися про економічну підтримку в розмірі €0,54 трлн.

На біржі Comex у Нью-Йорку ціни на золото зросли на 16% цього року й наразі знаходяться всього на 10% нижче рекордного значення $1923,7 за унцію, встановленого у вересні 2011 року.

“Водночас, коли зростання світової економіки сповільнюється, а невизначеність на фінансових ринках залишається високою, можна очікувати на подальше зростання цін на золото, аніж на зниження”, – вважає керівник напрямку перспективних досліджень Next Generation Julius Baer Карстен Менкен.

І додає, що котирування золота можуть досягти історичного максимуму лише в тому разі, якщо ситуація вийде з-під контролю й очікувана коротка, але нетривала рецесія світової економіки переросте в більш тривалу депресію.

Тим часом вартість золота в середу, 15 квітня, знижується в рамках корекції після зростання раніше до максимуму з 2012 року. Так, ціна червневого ф’ючерсу на золото на нью-йоркській біржі Comex знижується на 0,76%, або на $13,5, до 1755,4 $/унцію.

Як зазначає Reuters, зниження вартості дорогоцінного металу викликано фіксацією прибутку інвесторами після зростання на попередній торговій сесії. “Попри тимчасове зниження ціни на золото, аналітики відзначають невизначеність, яка підтримує вартість дорогоцінного металу в якості більш надійного активу”, – пише видання.

Про те, чи дійсно на фоні новин про коронавірус золото стане порятунком для заощаджень можна прочитати в матеріалі Investory News “Золотий прихисток: Чи стане дорогоцінний метал “тихою гаванню” для активів?”

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram