Новини
8 Травня 2019
1 184

Угорський OTP Bank купує французького конкурента у Словенії

Фінансове закриття угоди очікується найближчими місяцями

OTP Bank/www.otpbank.com.ua

OTP Bank Plc. підписав угоду про придбання 99,73% акцій SKB Banka, словенської дочірньої компанії Societe Generale Group – одного з найбільших французьких фінансових конгломератів – та інших локальних дочірніх компаній, які належать SKB Banka, повідомляє прес-служба ОТП Банку.

Як зазначається, SKB Banka – четвертий за величиною банк Словенії з ринковою часткою майже 9%. “Фінансова установа зарекомендувала себе як універсальний банк, активний не тільки у роздрібному, а ще й у корпоративному сегменті”, – йдеться у повідомленні.

І додається, що фінансове закриття угоди очікується найближчими місяцями “після отримання необхідних регуляторних дозволів”.

“Завдяки такому придбанню OTP Group виходить на новий ринок, поширюючи регіональну присутність на дванадцять країн (Угорщина, Україна, Албанія, Словаччина, Болгарія, Румунія, Хорватія, Сербія, Росія, Чорногорія, Молдова і Словенія) та стає сильнішим гравцем на банківському ринку у регіоні”, – повідомили у банку.

У свою чергу заступник гендиректора Societe Generale Group з питань міжнародної роздрібної банківської діяльності, фінансових послуг та страхування Філіп Хейм, також відмітив, що стратегічна угода, досягнута з OTP надасть можливість компанії продовжити обслуговування клієнтів в Словенії та багатьох балканських країнах в різних областях.

“Включаючи інвестиційний банкінг, ринки капіталу, корпоративний банкінг, грошові кошти та ліквідність управління”, – підкреслив він, про що йдеться у прес-релізі Societe Generale Group.

І додав, що Societe Generale підтримуватиме динамічний та прибутковий ріст своєї діяльності у сфері міжнародних роздрібних банківських послуг, спираючись на дочірні компанії в Східній Європі, “особливо в Чеській Республіці, Румунії, Росії та Африці”.

Як повідомляє видання Total Slovenia News французька група ще раніше продала декілька банків в Південно-Східній Європі, намагаючись покращити свій коефіцієнт платоспроможності та знизити рівень схильності до ризику.

“В останні роки OTP Bank Group зміцнила свої позиції в Центральній, Східній та Південно-Східній Європі, в основному внаслідок поглинання бізнесу у Societe Generale”, – пише видання.

І зазначає, що по не офіційним даним, OTP – найбільший комерційний банк Угорщини та один з найбільших незалежних постачальників фінансових послуг в Центральній та Східній Європі, вже зробив спробу вийти на словенський ринок у 2014 році, коли був одним із учасників тендеру на банк NKBM.

До того ж, продаж SKB Banka відбувається не дивлячись на позитивну діяльність банку в минулому році. “Так, у 2018 році SKB Banka отримав чистий прибуток у розмірі €57,6 млн, який у порівнянні з позаминулим роком збільшився на 32,7%. Це є другим кращим результатом банку з того часу, як він став частиною Societe Generale”, – зазначає Total Slovenia News.

Раніше два найбільших комерційних банків Німеччини – Commerzbank і Deutsche Bank вирішили припинити обговорення щодо можливого об’єднання. Це була друга невдала спроба злиття. Перша відбулася у 2016 році, але тоді неофіційні перемовини було припинено для зосередження банків на розв’язанні власних проблем.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram