Новини
26 Квітня 2019
964

Не зрослося: Deutsche Bank і Commerzbank відмовилися від злиття

Німецькі банки вже вдруге припиняють перемовини щодо можливого обєднання

В четвер, 25 квітня, Commerzbank і Deutsche Bank вирішили припинити обговорення щодо можливого об’єднання бізнесів.

“Після ретельного аналізу з’ясувалося, що така злиття не відповідає інтересам ні акціонерів банку, ні інших зацікавлених сторін”, – йдеться у повідомленні Commerzbank.

Як заявив головний виконавчий директор Commerzbank Мартін Цильке, банк мусив оцінити  варіант внутрішньої консолідації в Німеччині.

“Однак ми завжди чітко давали зрозуміти: ми маємо впевнитися у тому, що будь-яке потенційне об’єднання буде генерувати кращі та більш стабільні прибутки для акціонерів, а також дозволить нам поліпшити пропозиції нашим клієнтам”, – повідомив він.

І додав, що проаналізувавши умови угоди, банк дійшов висновку, “така транзакція не принесла б достатніх переваг, аби компенсувати додаткові ризики виконання, витрати на реструктуризацію та вимоги до капіталу, пов’язані з такою масштабною інтеграцією”.

У банку поки мовчать щодо своїх планів на майбутнє. Однак варто зазначити, що на початку квітня у ЗМІ з’явилася інформація про те, що італійський банк UniCredit у разі невдалих перемовин двох великих німецьких банків готує пропозицію щодо покупки великої частки в німецькому банку Commerzbank з метою об’єднати його з іншим німецьким банком HypoVereinsbank, який вже належить італійцям.

Нагадаємо, це була друга спроба двох німецьких банків об’єднатися. Вперше про злиття Deutsche Bank і Commerzbank обдумували у 2016 році. Але тоді неофіційні перемовини було припинено для зосередження банків на розв’язанні власних проблем.

Раніше Investory News писали, що уряд Німеччини хоче створити великий національний банк, який стане надійним джерелом фінансування орієнтованої на експорт економіки. Заради цього він підтримав ідею злиття двох найбільших комерційних банків Німеччини – Deutsche Bank AG (DB) і Commerzbank AG.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram