Новини
4 Квітня 2019
1 027

UniCredit збирається викупити значну частку в Commerzbank

Ринкова капіталізація німецького банку становить €9 млрд

Фото: Flickr/Luca Sironi

Італійський банк UniCredit готує пропозицію щодо покупки великої частки в німецькому банку Commerzbank, який веде переговори про можливе злиття з найбільшим банком Німеччини Deutsche Bank, повідомляє видання Financial Times з посиланням на власні джерела.

Згідно даним видання, італійський банк не планує втручатися у переговори Commerzbank і Deutsche Bank, але готується зробити пропозицію про покупку, якщо переговори двох великих німецьких банків завершаться невдачею.

“Дорога для нас може бути відкрита”, – розповіли виданню близькі до італійського банку.

У середині березня Deutsche Bank підтвердив, що веде переговори про можливе злиття з іншим великим банком країни – Commerzbank, ринкова капіталізація якого становить €9 млрд. При цьому зазначалося, що гарантій угоди поки немає.

Як повідомили джерела, план UniCredit має на увазі отримання контролю над значною часткою в Commerzbank і її злиття з німецьким банком HypoVereinsbank, який вже належить італійцям. Об’єднана фінансова організація буде знаходитися в Німеччині, а штаб-квартира UniCredit залишиться в Мілані.

“Commerzbank збереже акції, що знаходяться у вільному обігу на фондовій біржі у Франкфурті. Італійський банк давно зацікавлений в угоді з Commerzbank, і переговори з німецькою стороною проводилися в 2017 році, проте на той момент UniCredit вирішив не робити пропозиції з кількох причин”, – цитує видання отриманий коментар.

Commerzbank AG заснований в 1870 р. в німецькому місті Гамбурзі шляхом злиття декількох невеликих приватних банківських підприємств і на той час мав назву Commerz und Disconto Bank. У 1905 р. відбулося злиття Commerz und Disconto Bank і Berliner Bank, після чого штаб-квартира банку переїхала в Берлін. В кінцевому підсумку Commerzbank AG залишився у Франкфурті-на-Майні.

UniCredit – одна з найбільших фінансових організацій, яка функціонує в 18 країнах.

Як раніше писали Investory News, банки Deutsche Bank та Commerzbank підтвердили на своїх офіційних сайтах, що ведуть переговори про можливе злиття. Якщо банки вирішать об’єднатися, це призведе до створення четвертого за величиною банку Європи.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram