Новини
18 Березня 2019
909

Deutsche Bank та Commerzbank підтвердили переговори про злиття

Якщо банки вирішать об’єднатися, це призведе до створення четвертого за величиною банку Європи

Найбільші банки Німеччини Deutsche Bank та Commerzbank підтвердили на своїх офіційних сайтах, що ведуть переговори про можливе злиття.

“Ми підтверджуємо, що ведуться переговори з Commerzbank”, – йдеться в заяві Deutsche Bank, опублікованій на його сайті.

У свою чергу у Commerzbank  зазначили: “Commerzbank і Deutsche Bank сьогодні погодилися почати обговорення потенційного злиття з відкритим кінцем”.

Остаточне рішення з цього питання з боку Deutsche Bank ще не прийнято, керівництво банку оцінює доцільність злиття з Commerzbank з точки зору того, чи буде воно сприятиме зростанню і рентабельності кредитної установи.

Якщо Deutsche Bank і Commerzbank вирішать об’єднатися, це призведе до створення четвертого за величиною банку Європи. У 2016 р. німецькі банки вже думали про злиття, але припинили неофіційні переговори, щоб зосередитися на вирішенні власних проблем, зазначається у виданні.

За даними видання The Wall Street Journal, 17 березня відбулася зустріч директорів обох банків.

Союз двох банків, якщо він буде укладений, швидше за все, буде вимушеним заходом. Обидві фінансові установи витратили мільярди доларів на реструктуризацію, зміни в керівному складі та скорочення персоналу, при цьому намагаючись зберегти незалежність. Але жодній з них не вдалося значно поліпшити результати на фоні тривалого збереження низьких процентних ставок і проблем на німецькому ринку. Тоді в німецього уряду виникли сумніви, що банки зможуть вистояти поодинці.

Як писали раніше Investory News, Берлін зацікавлений в створенні гігантського банку, здатного захистити орієнтовану на експорт економіку країни в разі відтоку іноземного капіталу.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram