Новини
11 Березня 2019
1 684

Грандіозний дует: Deutsche Bank та Commerzbank вивчають можливість злиття

Берлін хоче створити великий національний банк, який стане надійним джерелом фінансування

Ідея злиття двох найбільших комерційних банків Німеччини – Deutsche Bank AG (DB) і Commerzbank AG – знайшла підтримку в уряді Німеччини, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.

Берлін хоче створити великий національний банк, який стане надійним джерелом фінансування орієнтованої на експорт економіки, розповіли виданню.

Вважається, що цей варіант дозволить компаніям Німеччини зберегти доступ до кредитних коштів навіть в разі фінансової кризи.

Раніше в цьому році аналітики і спостерігачі банківської галузі говорили про те, що злиття DB і Commerzbank є неминучим, питання лише в тому, коли воно відбудеться.

Чутки про потенційного об’єднання німецьких банків посилилися після того, як американська інвестиційна група Cerberus стала міноритарним акціонером і Deutsche Bank, і Commerzbank. Причому керівництво Deutsche Bank також привернуло її в якості консультанта.

За словами аналітиків Bloomberg, злиття Deutsche Bank і Commerzbank може привести до створення третього за величиною банку в Європі за обсягом активів після британського HSBC і французького BNP Paribas – близько €1,9 трлн.

Нагадаємо, на першій у новому році прес-конференції голова Європейського центрального банку Маріо Драгі оприлюднив нові прогнози щодо курсу євро, ВВП та рівня інфляції у зоні євро.

В Україні, як писали раніше Investory News, значно зменшилась кількість збиткових банків та їх частка. А в січні Експортно-імпортний банк Сполучених Штатів Америки після п’ятирічної перерви відновлює своє співробітництво з Україною.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram