Новини
11 Березня 2020
1 241

EssilorLuxottica купила 51%-ву частку в Optical House, якій належить українська мережа “Люксопотика”

Вартість угоди наразі не відома

Французько-італійська корпорація EssilorLuxottica завершила купівлю 51%-вої частки в Optical House, якій належить українська мережа оптик Люксопотика, про це йдеться у звіті корпорації за 2019 рік.

“3 січня 2020 року EssilorLuxottica завершила покупку 51%-вої частки в компанії Optical House – лідера на оптичному ринку України. Optical House володіє мережею зі 190 магазинів під брендом Люксоптика, компанія є провідною в країні платформою для купівлі лінз, оправ і контактних лінз. У 2019 році виторг Optical House склав близько €65 млн”, — зазначено у звіті.

Водночас вартість угоди в документі не називається. У звіті також зазначено, що виторг EssilorLuxottica минулого року зріс на 7,4%, до €17,39 млрд, чистий прибуток – на 4,8% (до €1,185 млрд).

Як зазначає НВ Бізнес, антимонопольний комітет України в кінці грудня минулого року надав Essilor Nederland Holding BV (Нідерланди) дозвіл на придбання разом з OH Holding Limited контролю над International Optical House Holding BV (Нідерланди).

Остання, згідно з держреєстром, була власником 100% ТОВ Люксоптика Холдинг, а її бенефіціарами виступали Надія Шаломова, дружина бізнесмена та колишнього глави адміністрації президента України Бориса Ложкіна, та співвласник медичної мережі “Добробут” Олег Калашніков.

Корпорацію EssilorLuxottica було створено у 2018 році шляхом злиття французької компанії Essilor й італійської Luxottica. Корпорація відома такими брендами окулярів як Ray-Ban і Oakley.

Нагадаємо, минулого року власник бренду Ray-Ban, найбільший у світі виробник окулярів EssilorLuxottica, оголосила про покупку голландського роздрібного продавця оптикою GrandVision за €7,2 млрд ($8 млрд).

Про трансформацію невеличкої італійської майстерні у виробника брендових окулярів та лінз, що займає близько 75% світового ринку можна прочитати в матеріалі Investory News “Весь світ крізь скло: Історія створення та розвитку найбільшого виробника окулярів Luxottica”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram