Новини
1 Серпня 2019
1 098

Виробник окулярів EssilorLuxottica купує GrandVision за $8 млрд

Таким чином компанія має намір глобально розширити свою роздрібну мережу 

Власник бренду Ray-Ban, найбільший у світі виробник окулярів EssilorLuxottica, оголосила про покупку голландського роздрібного продавця оптикою GrandVision (GVNV.AS) за €7,2 млрд ($8 млрд), повідомляє Reuters.

За даними агенції, компанія купує 76,72% акцій GrandVision у голландської інвестиційної компанії HAL NV за ціною €28 за акцію.

“За допомогою GrandVision ми зможемо розвинути свою роздрібну мережу і повністю забезпечити нашу багатоканальну та цифрову платформи”, – прокоментував виконавчий голова EssilorLuxottica Леонардо Дель Веккьо.

Він також додав, що угода отримала підтримку від управлінських та наглядових рад GrandVision. А після її завершення EssilorLuxottica розпочне публічну пропозицію для всіх акцій GrandVision.

GrandVision має понад 7 тис. магазинів у понад 40 країнах Європи, Азії, Північної та Латинської Америки. Штат компанії налічує майже 38 тис. співробітників.

Як відомо, Essilor Luxottica створена у 2018 р. завдяки об’єднанню французького виробника лінз Essilor та італійського виробника окулярів Luxottica.

Нагадаємо, компанія Menu Group завершила юридичну процедуру з поглинання українського сервісу доставки їжі Eda.ua, який запуститься на українському ринку під брендом Menu.ua цієї осені.

Також, нідерландська компанія у сфері доставки їжі з ресторанів Takeaway.com NV та її британський конкурент Just Eat Plc розглядають можливість проведення угоди щодо злиття активів шляхом обміну акціями.

Щодо придбання розмірковує й Лондонська фондова біржа, яка має намір купити Refinitiv за $27 млрд. До того ж, після заяви про це акції  LSE зросли до рекордного рівня – понад 14%.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram