Новини
29 Липня 2019
960

Заволодіють інформацією: Лондонська фондова біржа планує придбати Refinitiv за $27 млрд

Після заяви про це акції  LSE зросли до рекордного рівня – понад 14%

Акції Лондонської фондової біржі (LSE.L) зросли на 14% до рекордного рівня в понеділок після того, як у компанії заявили, що ведуть переговори щодо купівлі Refinitiv – другого найбільшого світового постачальника фінансової інформації, акціонерами якого є інвестфонди на чолі з Blackstone, а також Thomson Reuters, повідомляє Reuters.

Зазначається, в результаті угоди, що обговорюється, Refinitive може бути оцінений приблизно в $27 млрд разом з боргами. “Завдяки придбанню мережі торгових й інформаційних терміналів, що належать Refinitive, біржа зможе збільшити свої можливості щодо постачання даних, диверсифікувати спектр активів, що торгуються та розширити доступ до цільової аудиторії”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією Financial Times, аби оплатити актив біржа випустить нові акції приблизно на $14,5 млрд. “Акціонери Refinitiv отримають у свій розширений бізнес LSE близько 37% акцій та менш ніж 30% голосів”, – йдеться у повідомленні. Зазначається, що нинішні CEO і глава ради директорів Лондонської біржі, як очікується, збережуть свої позиції.

Refinitiv володіє другою найбільшою (після Bloomberg) мережею з 40 тис. терміналів Eikon, які забезпечують доставку котирування акцій та надають доступ до торгів, їй також належить інформаційна система World Check для перевірки контрагентів. “Фактично біржа в результаті угоди змінить профіль своєї діяльності, ставши не тільки оператором біржових торгів, а й інформаційною компанією”, – зазначає видання.

Повідомляється, що LSE давно шукала можливості для розширення бізнесу. У 2017 році біржі не вдалося купити німецьку Deutsche Borse. “Придбання ж Refinitiv дасть їй контроль над одним з основних світових майданчиків з торгівлі валютою та зробить її головним конкурентом агентства Bloomberg”, – йдеться у повідомленні.

Минулого року LSE збільшила виторг від продажу інформації на 9%. “При цьому її доходи від біржових операцій росли істотно нижчими темпами”, – зазначається у повідомленні. Капіталізація LSE наразі становить $25 млрд.

Також зазначається, що консорціум на чолі з Blackstone на початку 2018 року придбав у Thomson Reuters за $20 млрд бізнес у сфері фінансової інформації, отримавши в створеній для управління цим бізнесом компанії Refinitiv 55% акцій. “Борги Refinitiv перевищують $12 млрд. Виторг Refinitive становить $6,3 млрд на рік”, – пише Financial Times.

Нагадаємо, в кінці липня розпочала роботу китайська біржа Star Market. До початку перших торгів заявки на розміщення IPO подали 148 компаній. За даними Шанхайської фондової біржі, при первинному розміщенні акцій було залучено близько 37 млрд юанів. Для участі в торгах на новому майданчику потенційні інвестори з приватного сектора повинні володіти фінансовими активами в розмірі не менше 500 тис. юанів (близько $73,5 тис.) на рахунках в акціях класу “А”, а також мати дворічний досвід участі в торгах.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram