Новини
29 Липня 2019
1 371

Uber Eats не до сміху: Служби доставки їжі Takeaway та Just Eat домовляються про злиття

Сукупна капіталізація складе близько $11 млрд. Потенційно це буде найбільша в світі компанія з доставки їжі

Фото: Simon Dawson/Bloomberg

Нідерландська компанія у сфері доставки їжі з ресторанів Takeaway.com NV та її британський конкурент Just Eat Plc розглядають можливість проведення угоди щодо злиття активів шляхом обміну акціями, про це повідомляється у прес-релізі Takeaway.com NV.

Як зазначається, відповідно до запропонованих умов, Takeaway надасть 0,097 акції за кожен папір Just Eat. “Що становить приблизно 731 пенс за акцію і на 15% перевищує котирування паперів компанії на закритті торгів у минулу п’ятницю”, – йдеться у повідомленні.

Очікується, що після завершення угоди Джитсе Гроен, CEO Takeaway стане гендиректором об’єднаної компанії, яка отримає назву Just Eat Tekeaway.com NV, а Майк Еванс голова ради директорів Just Eat – головою наглядової ради.

Передбачається, що об’єднану компанію буде зареєстровано в Нідерландах, а її акції торгуватимуться на Лондонській фондовій біржі. “Сукупна капіталізація складе близько $11 млрд, і компанія займатиме провідні позиції на ринку доставки їжі в Великобританії, Нідерландах, Німеччині та Канаді”, – зазначається у повідомленні.

У компанії підкреслили, що обговорення остаточних умов злиття триває. “Дане повідомлення не є оголошенням про укладення угоди”, – наголосили у прес-релізі.

Додається, що проведення угоди підтримує багато акціонерів обох компаній, враховуючи фонд Cat Rock Capital Management, якій належить 4,9%-ка частка в Takeaway і 2,6% акцій Just Eat.

Вартість акцій Just Eat підскочили на 24% в ході торгів у понеділок. А з початку року капіталізація компанії зросла на 35%, до 4,32 млрд фунтів стерлінгів ($5,33 млрд).

Раніше Investory News писали, що підрозділ американської Uber цього літа в Сан-Дієго (США) збирається запустити сервіс доставки їжі Uber Eats з дронами. Вартість доставки починається від $8,5, що відповідає розцінкам сервісу Uber. Найближчим часом безпілотники літатимуть в призначені зони безпечної посадки, де кур’єри забиратимуть посилки, щоб доносити їх до дверей клієнта. Апарати також зможуть приземлятися на дах припаркованого автомобіля Uber, оснащеного QR-кодом, який забезпечить доставку їжі до місця призначення.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram