Новини
20 Квітня 2021
735

Джо Байден обвалив акції тютюнових компаній

На новинах про можливу жорсткість вимог до тютюнової продукції цінні папери компаній стали дешевшати

Адміністрація президента США Джо Байдена вимагатиме від тютюнових компаній знизити рівень нікотину в усіх цигарках, які продаватимуться на території країни, пише The Wall Street Journal з посиланням на джерела.

Тоді виробники зобов’язані будуть знизити вміст нікотину до рівня, при якому вони не викликають звикання. Крім того, під повну заборону можуть потрапити сигарети з ментолом. На них припадає близько третини з 226 млрд сигарет, що продаються щорічно в країні.

Як попереджають експерти, на реалізацію нових заходів підуть роки, також можуть виникнути юридичні проблеми.

На фоні цих новин акції тютюнових компаній впали. Наприклад, ринкова вартість Marlboro за день обвалилася майже на $6 млрд. Цінні папери Altria впали на 6,2%, British American Tobacco — на 6,7%, Imperial Brands — на 7,15%.

Єдиним виробником тютюнової продукції, що показав зростання, стала компанія 22nd Century Group, що випускає сигарети зі зниженим вмістом нікотину. Її цінні папери подорожчали на 11% на торгах у Нью-Йорку.

В Управлінні з контролю за харчовими продуктами та лікарськими засобами, яке є регулятором для ринку тютюнових виробів, інформацію WSJ коментувати відмовилися.

У Altria ці повідомлення прокоментували, підкресливши, що “всі рішення повинні спиратися на науку і факти й повинні враховувати реальні наслідки подібних дій, включаючи зростання нелегального ринку тютюнових виробів та удар по сотні тисячах робочих місць, починаючи з плантацій до магазинів всієї країни”.

Як писали раніше Investory News, Джо Байден не вперше вжив заходів для боротьби зі зміною клімату під час свого президентства. На початку року він підписав указ про припинення видачі нових ліцензій на розробку родовищ нафти та газу на державних землях і морському шельфі.

Ще один указ, спрямований на те, щоб уряд закуповував більше вітчизняних товарів. Він, зокрема обіцяє замінити автопарк Білого дому електромобілями американського виробництва.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram