Новини
10 Грудня 2021
471

Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Джо Байденом

Президент США наголосив на підтримці суверенітету й територіальної цілісності України

Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом. Ключовим питанням перемовин стала безпекова ситуація навколо України та перспективи активізації мирного врегулювання. Про це йдеться у повідомленні на сайті президента України.

Зазначається, що Володимир Зеленський подякував Джозефу Байдену за послідовну, тверду та рішучу підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та підтвердив непохитну налаштованість на пошук шляхів до миру на Донбасі.

“Сторони скоординували позиції щодо подальших кроків у цьому напрямі. Володимир Зеленський наголосив, що ми маємо чіткі пропозиції щодо розблокування мирного процесу й готові обговорювати їх у різних форматах”, — зазначається у повідомленні.

Додається, що голови держав також предметно обговорили шляхи безпекової, фінансової та політичної підтримки України у протидії гібридній агресії, що триває.

Як зазначається у релізі Білого Дому Джо Байден чітко наголосив, що Вашингтон та Брюссель готові відповісти жорсткими економічними заходами та військовою допомогою Києву в разі російського вторгнення.

“Президент Байден наголосив на підтримці США суверенітету та територіальної цілісності України. Президент оголосив тези його розмови з президентом Путіним — зокрема заявив Зеленському, як і до того Путіну, що в разі подальшого вторгнення Росії в Україну, США та їхні європейські союзники готові відповісти жорсткими економічними заходами, надати додаткову оборонну допомогу Україні та зміцнити східний фланг НАТО додатковими можливостями”, — йдеться у повідомленні.

Також президент США виразив підтримку Нормандського формату та закликав докласти зусиль для імплементації Мінських домовленостей.

В офісі президента також зазначили, що окрему увагу Володимир Зеленський приділив проблематиці енергетичної безпеки нашої держави. “Він наголосив, що українська сторона розглядає проєкт “Північний потік — 2″ виключно через призму енергетичних і безпекових гарантій, а його просування позбавляє Україну важливого чинника стримування російської агресії”, — зазначає пресслужба.

Раніше Investory News писали, що дефіцит бюджету США 2021 фінансового року знизився на 11%. При цьому показник став другим за величиною в історії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram