Новини
2 Червня 2023
295

США продовжили безмитний режим для української сталі

Її звільнили від 25% мита ще на один рік

США продовжили безмитний режим для української сталі, а саме звільнили українську сталь від 25% мита ще на один рік, повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Відповідний документ сьогодні вночі видав президент США Джозеф Байден за поданням міністра торгівлі США Джини Раймондо.

“Впродовж цього року ми пояснювали партнерам, що головний спосіб відновити українську металургію — це інтегрувати її у виробничі ланцюги в ЄС та США.

Прокламація президента США — один з найбільш практичних способів посилити таку інтеграцію”, — прокоментувала перший віцепрем’єр-міністр України Юлія Свириденко.

Україна також працює з ЄС над інтеграцією ринків сталі, тому президент США підтримав ініціативу Джини Раймондо і звільнив від мит також сталь з Європейського Союзу, яка виготовлена з української сировини.

Автономні торгові заходи ЄС, продовжені на рік 25 травня, передбачають звільнення української сталі від сплати антидемпінгових та захисних мит. Крім того, в межах промислового діалогу Україна — ЄС започатковано окремий діалог щодо сталі, який включає виробників сталі.

“Значний збій у виробництві сталі в Україні зменшив загальний обсяг виробництва сталі в Україні. Водночас сталеливарна промисловість була історично важливою для України, і як Сполучені Штати, так і Україна зацікавлені у збереженні цієї галузі як економічної рятувальної ланки, поки країна відновлюється”, — йдеться у підписаному документі президента США Джозефа Байдена.

Раніше Investory News писали, що Євросоюз продовжив безмитний режим для України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram