Новини
15 Вересня 2023
335

У США назріває хвиля страйків

Байдену можуть загрожувати профспілки

У США може пройти хвиля страйків, які не тільки завдадуть суттєвої шкоди економіці, а й покажуть, наскільки Джо Байден вірний своїй лояльності до профспілок, пише видання Вісті.

Протягом десятиліть американські профспілки перебували в занепаді. Сьогодні у профспілках США перебувають лише 6% працівників приватного сектора порівняно з 30% у 1970 році. Однак у 2018–2019 роках профспілкова активність стала наростати та загальна кількість американських робітників, що страйкують досягла максимуму за попередні три десятиліття.

У 2023 році страйки охопили ширший спектр економіки: індустрію розваг, логістику, виробництво, будівництво, клінінгові послуги тощо.

“Незадоволення має всеосяжний характер. Ви бачите робітників у галузях, які ніколи не були об’єднані у профспілки”, — каже Кент Вонг із Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі.

Джо Байден позиціонував себе політиком, який підтримує профспілковий рух. Тепер же, на тлі невдоволень з боку професійних об’єднань, його заяви можуть серйозно вдарити по репутації президента, якщо він не підтримає протестувальників.

Нагадаємо, стало відоме ім’я спецпредставника США з питань відновлення економіки України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram