Новини
15 Вересня 2023
438

Стало відоме ім’я спецпредставника США з питань відновлення економіки України

Ним стане колишня міністерка торгівлі Пенні Пріцкер

Президент Сполучених Штатів Джо Байден призначить колишнього міністра торгівлі Пенні Пріцкер спеціальним представником з питань відновлення економіки України, повідомляє The New York Times.

Нова посада свідчить про те, що адміністрація Байдена стурбована довгостроковим економічним виживанням України, попри війну з росією, що триває.

У своїй заяві Байден зазначив, що Пріцкер “спрямовуватиме зусилля США з відновлення української економіки”, працюючи з урядом України, союзниками США, міжнародними фінансовими інститутами та приватним сектором.

За словами одного з високопосадовців адміністрації, який говорив на умовах анонімності, оскільки призначення ще не було офіційним, Пріцкер заохочуватиме інвестиційні стратегії в Україні, а також залучатиме державні та приватні інвестиції з інших країн.

Найближчими тижнями вона планує відвідати Україну, щоб оцінити стан її економіки та зустрітися з політичними та діловими лідерами.

Білий дім оголосить про призначення Пріцкер у четвер. Вона працюватиме в Держдепартаменті, підкоряючись держсекретарю Ентоні Блінкену.

Наступного року Україні потрібно $12-14 млрд фінансової допомоги від США, оскільки витрати бюджету залишаються високими на тлі російського вторгнення.

Раніше Investory News писали, що США лідирують в експорті зрідженого газу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram