Новини
22 Грудня 2022
377

Джо Байден підтвердив готовність США продовжувати підтримувати Україну

Америка надасть Україні зенітну ракетну систему Patriot

Сполучені Штати Америки продовжать підтримувати оборону та прагнення України до справедливого миру, сказав на початку зустрічі з Зеленським президент США Джозеф Байден, яка  транслювалася на американському телеканалі CBS News.

“Ви знаєте, це честь бути поруч з в об’єднаному захисті від жорстокої війни, яку проводить путін”, — сказав Байден.

Він зазначив, що складно повірити у те, що вже 300 днів триває ця війна. президент рф володимир путін скоїв жорстокий напад на право України на існування як держави, а також напав на невинний український народ без жодної причини, окрім того, аби тільки залякати українців.

Байден сказав, що путін посилив свій напад на цивільне населення України, завдавши удари по українських школах, дитячих будинках та лікарнях.

“путін намагається використовувати зиму як зброю, але український народ продовжує надихати світ своєю хоробрістю”, — зазначив президент.

Також він додав, що український народ продемонстрував стійкість та рішучість у відстоюванні свого майбутнього.

“Американський народ з гордістю виступає на стороні українців, а представники Демократичної та Республіканської партій разом з союзниками в Європі, Японії та в інших частинах світу докладають зусиль, аби українці отримали необхідну фінансову, гуманітарну і безпекову допомогу. Ми збираємося продовжувати зміцнювати здатність України на самооборону, особливо повітряну оборону. І саме з цієї причини ми збираємося надати Україні зенітну ракетну систему Patriot і підготуємо ваших військових, аби вони могли правильно користуватися нею”, — наголосив Байден і додав, що США разом з союзниками продовжать чинити тиск на кремль.

Президент США запевнив, що країна підтримує прагнення України добитися справедливого миру.

Нагадаємо, США готують $44,9 мільярда екстреної допомоги Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram