Новини
28 Січня 2021
655

Байден за екологію: Америка не буде більше розробляти нові газові та нафтові родовища

Планується підвищити виробництво вітроенергетики задля збереження клімату

Президент США Джо Байден підписав указ про припинення видачі нових ліцензій на розробку родовищ нафти та газу на державних землях і морському шельфі. Така міра прийнята для боротьби зі зміною клімату, пише CNBC.

Байден також хоче подвоїти виробництво вітроенергетики. “Ми дуже довго чекали, щоб впоратися з кліматичною кризою. Ми не можемо більше зволікати”, — сказав він. Президент  наполягає на реалізації кліматичного плану вартістю $2 трлн.

Виробники нафти і газу розсердилися та виступили проти нового указу, вони планують оскаржити його в суді. “Ця міра знищить робочі місця, завдасть шкоди економіці, зробить країну більш залежною від іноземних джерел енергії”, — вважає президент American Exploration Енн Бредбері. Бюджет втратить багато грошей, впевнені гравці ринку.

Під час президентства Барака Обами США збиралися до 2025 року скоротити викиди на 26-28% , якщо порівняти з рівнем 2005 року, але не змогли навіть наблизитися до цієї мети. Прогрес зі скорочення викидів практично зупинився під час президентства Дональда Трампа.

Раніше Байден підписав документи про заборону канадсько-американського нафтопроводу Keystone XL. Це рішення стане подарунком для Росії, вважають експерти. Найближчі кілька років США зіткнуться з нестачею нафти та газу, на якій можуть заробити і російські компанії.

Нагадаємо, Джо Байден підписав указ, спрямований на те, щоб уряд закуповував більше вітчизняних товарів. Він, зокрема обіцяє замінити автопарк Білого дому електромобілями американського виробництва.

Як писали раінше Investory News, відразу після інавгурації Джо Байден розпочав скасування дій свого попередника останні чотири роки, підписавши серію указів у перший день свого перебування на посаді президента.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram