Новини
10 Серпня 2023
298

США обмежує інвестицій у технології Китаю

Байден підписав відповідний указ

Президент США Джо Байден підписав указ про обмеження американських інвестицій у виробництво окремих видів технологій та продукції, пов’язаної з національною безпекою в Китаї, йдеться в офіційному повідомленні на сайті Білого дому, пише Finance.ua.

Указ уповноважує міністра фінансів США “регулювати американські інвестиції у країни, що викликають занепокоєння”, а також в організації, які займаються діяльністю, пов’язаною з чутливими технологіями, критичними для нацбезпеки.

Йдеться передусім про сектори напівпровідників та мікроелектроніки, квантових інформаційних технологій та штучного інтелекту.

“Президент визначив Китайську Народну Республіку, включно зі Спеціальним адміністративним районом Гонконг і Спеціальним адміністративним районом Макао, як країну, що викликає занепокоєння”, — уточнюється в документі.

Цьому кроку адміністрації Байдена передували широкі й докладні консультації із сотнями зацікавлених сторін, представників галузі технологічного виробництва, а також іноземних союзників і партнерів Сполучених Штатів.

Нагадаємо, іноземці дедалі менше інвестують до Китаю.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram