Новини
5 Вересня 2020
703

Бізнес у повітрі: Рейси “в нікуди”, піжами з бізнес-класу, доставка бортової їжі

Авіакомпанії почали пропонувати різні, часом незвичайні, послуги заради фінансової підтримки

Навіть авіакомпанії, які отримали державну підтримку і скоротили витрати, шукають нові джерела доходів, оскільки зазнають збитків, поки кордони закриті. Відновлення промисловості може зайняти роки та обійдеться перевізникам у мільярди доларів. Bloomberg дізнавались, що продають авіакомпанії, намагаючись компенсувати втрати від коронакризи.

Політ над Антарктидою. Австралійська авіакомпанія Qantas Airways, міжнародні перельоти якої припинені як мінімум до середини 2021 р. здає в оренду один із лайнерів Boeing Co. Dreamliner для оглядових екскурсій над Антарктидою.

Antarctica Flights орендувала літак і екіпаж у Qantas для 7 рейсів у період з листопада по лютий. Польоти тривають від 12 до 14 годин, а місце в бізнес-класі з повним обслуговуванням на борту коштує $5850.

Піжами та мигдаль. Qantas також продала речі, які зазвичай видають пасажирам бізнес-класу. Це 10 тис. піжам (за словами компанії, їх розкупили за лічені години) і набори по $18, в які входять крем для рук, чай в пакетиках, шоколадне печиво і смажений мигдаль. Qantas продала навіть складні столики з бізнес-класу Boeing 747, знятих з виробництва.

Бортове харчування вдома. Канадська Air North перейшла на доставку їжі Flight Kitchen Delivery. В меню авіакомпанії — пиріг з яловичиною за $6,88 і сирники за $11. Клієнти можуть замовити до 20 заморожених страв, які кур’єри привезуть на наступний день. Доставка коштує $8.

Thai Airways відкрила в штаб-квартирі в Бангкоку ресторан, обладнаний сидіннями літака та іншими аксесуарами.

Квитки в нікуди. Японська ANA Holdings продала квитки на чартерний рейс в нікуди. Близько 300 клієнтів заплатили за “гавайський курорт” на Airbus A380, який зазвичай літає по маршруту Токіо-Гонолулу. Пасажирів вибирали через лотерею. Команда екіпажу була в масках і гавайських сорочках та подавала коктейлі під час півторагодинного польоту.

Тайванська Starlux Airlines запропонувала пасажирам пролетіти над островом і сусідніми країнами, не здійснюючи посадки, а потім повернутися в аеропорт. Перший політ відбувся 7 серпня. 188 квитків розкупили за 30 секунд, розповіли у компанії. Другий рейс Starlux зробила 16 серпня. Квитки коштували по $144.

EVA Airways заповнила всі 309 місць на спеціальному рейсі в День батька 8 серпня.

Здача в оренду офісів. Air New Zealand розглядає можливість суборенди деяких офісів в штаб-квартирі в Окленді для скорочення витрат. Місцеві ЗМІ повідомили, що в оренду здадуть чверть шестиповерхового офісу компанії, або 5 тис. кв. м площі.

Доставка фруктів і овочів. Малайзійський лоукостер AirAsia, який у серпні заявив про рекордні збитки, запустив сервіс Ourfarm з продажу свіжих фруктів, овочів і м’яса. Платформа використовує вантажні, логістичні та платіжні можливості авіакомпанії, щоб налагодити зв’язок між фермерами та готелями, ресторанами та супермаркетами.

Внутрішні перельоти без обмежень. Зіткнувшись з падінням попиту, китайські авіалінії почали пропонувати необмежені пакети внутрішніх рейсів. Один із таких перевізників — China Eastern Airlines, що входить у “велику трійку” китайських авіакомпаній.

У червні компанія оголосила про безлімітні рейси по вихідним до кінця 2020 р. за одноразову плату в розмірі $487. Пропозицією скористалися понад 150 тис. клієнтів за два вікенди. На деяких рейсах вони склали понад 90% пасажирів.

Раніше Investory News писали, як зміняться аеропорти в пост-пандемічний світ. Термінали стануть просторішими, а черги на огляд ручної поклажі взагалі зникнуть.

Нагадаємо також, що американська авіакомпанія Frontier Airlines буде брати додаткову плату з пасажирів, які хочуть, щоб сусіднє місце залишалося вільним. Це буде коштувати від $39 до $89 в залежності від рейсу. Докладніше про новинки в авіакомпаніях тут.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram