Новини
16 Вересня 2021
684

Авіакомпанії світу найближчі 10 років витратять на цивільні літаки $3,2 трильйона

Експерти це пов’язують зі збільшенням вантажоперевезень завдяки розвитку електронної комерції

Другий за величиною виробник цивільних літаків у світі Boeing прогнозує, що авіакомпанії витратять $3,2 трлн у найближче десятиліття на закупівлю 19 тис. цивільних літаків.

До 2040 року обсяг замовлень нової цивільної авіаційної техніки перевищить позначку в 43 610 одиниць загальною вартістю $7,2 трлн.

32 660 поставок припадуть на вузькофюзеляжні літаки з числом місць від 90. Ринок широкофюзеляжної техніки до 2040 року Boeing оцінив у 7 670 одиниць. Регіональні повітряні судна з числом місць до 90 будуть потрібні авіакомпаніям в кількості 2 390. Ще 890 широкофюзеляжних літаків будуть поставлені замовникам у вантажному варіанті.

Аналітики Boeing вважають, що світовий парк вантажних авіалайнерів через 20 років буде на 70% більше, ніж до початку пандемії. Вони це пов’язують зі збільшенням вантажоперевезень завдяки розвитку електронної комерції, а також зі швидкістю і надійністю авіаційних вантажоперевезень.

За прогнозом Boeing, по 20% нових авіалайнерів піде в авіакомпанії Китаю, Європи, Північної Америки та Азійсько-Тихоокеанського регіону, решта 20% — на інші ринки.

За оцінкою американського виробника ринок авіаційних перевезень зростатиме по 4% на рік. Після пандемії першими відновляться внутрішні маршрути та рейси в межах одного регіону. Далекомагістральні напрямки повернуться на рівень 2019 року до 2023-2024 року, вважають у Boeing.

Як писали раніше Investory News, до кінця 2021 року український лоукостер Bees Airline запустить онлайн-реєстрацію на рейси. Водночас посадковий талон стане платним.

Нагадаємо, авіатрафік у повітряному просторі України досяг майже 70% від докризового 2019 року. Причина — сезонне зростання попиту в період відпусток та активне поширення вакцинації.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram