Новини
17 Лютого 2022
572

Спільний простір: Верховна Рада ратифікувала угоду про “відкрите небо” з ЄС

Закон підтримали 311 народних депутатів

Верховна Рада України (ВРУ) ратифікувала угоду про спільний авіаційний простір між Україною та Європейським Союзом (ЄС).

За законопроєкт №0144 проголосували 311 народних депутатів при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Як зазначила заступник міністра інфраструктури Ганна Юрченко, укладення угоди передбачено статтею 137 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

“Згідно з положеннями Угоди, сторони забезпечать створення спільного авіаційного простору між Україною та ЄС на основі ідентичних правил авіаційної безпеки польотів, організації повітряного руху, соціального забезпечення працівників, роботи систем комп’ютерного бронювання, захисту навколишнього середовища та прав споживачів”, — сказала вона.

За словами Юрченко, реалізація угоди відбуватиметься у два етапи, що передбачає поступове приведення положень українського законодавства у відповідність до вимог і стандартів ЄС.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада схвалила закон, який удосконалює порядок розробки, ухвалення та впровадження авіаційних правил України. Таким чином Україна ухвалила важливий закон для запуску “авіаційного безвізу” з ЄС.

Як писали раніше Investory News, цієї зими європейські авіакомпанії літають на майже порожніх пасажирських літаках, щоб зберегти за собою злітно-посадкові місця в аеропортах під час низького попиту на поїздки. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram