Новини
18 Лютого 2022
540

Генеральний директор Airbus вважає, що майбутнє — за водневими літаками

Однак у цьому напрямку потрібно ще багато роботи

Фото: Pixabay

Гендиректор Airbus Гійом Форі переконаний, якщо авіація не зможе знайти своєчасного рішення щодо декарбонізації, вона зіткнеться з великими проблемами. Про це він розповів у інтерв’ю CNBC.

Форі визначив низку напрямків компанії на найближчі роки. В першу чергу Airbus прагнутиме модернізувати свої літаки, щоб вони спалювали менше палива і тим самим викидали менше вуглекислого газу. Крім того, повітряні судна компанії вже мають сертифіковану місткість для 50% екологічного авіаційного палива у своїх баках.

Всупереч тому, що Агентство авіаційної безпеки Європейського союзу заявляє про відсутність єдиного міжнародного визначення екологічного палива, Форі переконаний, що для його створення найкращою сировиною стануть “сільськогосподарські культури або відпрацьована кулінарна олія і тваринний жир”.

Проте таке рішення не здається ідеальним, тому що екологічно чисте паливо коштує приблизно вдвічі більше, ніж традиційний авіаційний керосин. Це, своєю чергою, поза сумнівом позначиться на цінах за перельоти, зазначає головний виконавчий директор International Airlines Group Вільям Волш.

Форі переконаний, що “остаточним рішенням” будуть літаки на водневому паливі, але водночас він попереджає, що в цьому напрямку потрібно ще багато роботи.

Як писали раніше Investory News, Німеччина планує відкрити в Україні бюро водневої дипломатії.

Також, Міністерство інфраструктури України працює над створенням можливостей для імпортування водневих автомобілів у країну. Відповідний проєкт наказу “Про затвердження змін до Порядку затвердження конструкції транспортних засобів, їх частин та обладнання” оприлюднено на сайті відомства.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram