Новини
17 Січня 2022
539

В Україні відкриють німецьке бюро з водневої дипломатії

Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок розповіла про це під час конференції у Києві

Німеччина планує відкрити в Україні бюро водневої дипломатії. Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок під час спільної з українським колегою Дмитром Кулебою пресконференції у Києві, пише Укрінформ.

“Ми дуже скоро відкриємо в Києві бюро з водневої дипломатії для того, щоб якнайшвидше запустити конкретні проєкти”, — заявила Бербок.

Вона додала, що планує під час цьогорічного візиту зустрітися з українськими чиновниками та фахівцями у галузі водню.

Енергетичне співробітництво між двома країнами, сказала політик, є однією з центральних тем як з точки зору досягнення Паризьких кліматичних цілей, підвищення енергоефективності, так і для посилення енергетичного суверенітету та енергетичної незалежності України та Європи. Для цього обидві країни потребують масованого будівництва об’єктів відновлюваної енергетики, а також застосування зеленого водню, зауважила глава МЗС Німеччини.

Попередній та нинішній уряди ФРН, нагадала його представниця, чітко задекларували, що енергетичне партнерство на міжнародній арені, енергетичний суверенітет Європи відіграють центральну роль у політиці Німеччини, і необхідно суттєво прискорити темпи досягнення кліматичних цілей та енергетичної незалежності Європи та її окремих країн.

Окрім того, Бербок повідомила про плани провести переговори з енергетичною асоціацією “Українська воднева рада” у межах її візиту до Києва.

Як писали раніше Investory News, Міністерство інфраструктури України працює над створенням можливостей для імпортування водневих автомобілів у країну. Відповідний проєкт наказу “Про затвердження змін до Порядку затвердження конструкції транспортних засобів, їх частин та обладнання” оприлюднено на сайті відомства.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram