Новини
17 Червня 2021
588

Міненерго приєдналось до Європейського альянсу з чистого водню

Наразі Україна досліджує потенціал виробництва “блакитного”, “зеленого”, “жовтого” водню

Міністерство енергетики України приєдналось до Європейського альянсу з чистого водню (European Clean Hydrogen Alliance). Відтепер Міненерго братиме участь у профільних заходах організації та отримуватиме найбільш актуальну інформацію щодо розвитку водневої енергетики у країнах ЄС, йдеться у повідомленні пресслужби відомства.

Як зазначив заступник міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков, Європейська Комісія визначила Україну одним із пріоритетних партнерів у майбутній водневій економіці Євросоюзу.

“Тому членство в Європейському альянсі з чистого водню допоможе активізувати нашу роботу з пошуку потенційних партнерів для втілення проєктів з виробництва, транспортування, накопичення та споживання водню”, — наголосив він.

І додав, що наразі Україна досліджує потенціал виробництва “блакитного”, “зеленого”, “жовтого” водню. Результати стануть основою водневої стратегії, яка включатиме план розвитку всіх видів водню, враховуючи його виробництво, використання в Україні та експорт.

Європейський альянс з чистого водню об’єднує національні та місцеві органи влади, громадянське суспільство, бізнес та інші зацікавлені сторони для реалізації нової європейської водневої стратегії. Зокрема, йдеться про обговорення інвестицій в інфраструктуру водневої економіки у всій Європі, обсяг яких може сягнути €430 млрд до 2030 року.

Раніше Investory News писали, що Нідерланди, де розташований один із головних хабів з торгівлі природним газом у світі TTF, виношують концепцію створення біржі водню — проєкт вже отримав назву HyXchange.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram