Новини
17 Березня 2022
621

Німеччина хоче імпортувати водень з Норвегії

Країна прагне знизити залежність від російського газу

Понад тиждень тому президент США Джо Байден ввів ембарго на імпорт російських енергоносіїв. Штати більше не будуть купувати газ і нафту у країни-агресора.

Європі прийняти аналогічне рішення набагато важче. Регіон багато в чому залежить від енергоносіїв з рф, проте різні країни вже шукають рішення. Німеччина розглядає варіант побудови трубопроводу для імпорту зеленого водню з Норвегії, пише Bloomberg. Країни навіть встигли провести попередні переговори.

Нещодавно міністр економіки Німеччини Роберт Хабек і прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре обговорили потенційний проєкт. Вони домовилися провести його техніко-економічне обґрунтування.

“Найближчі місяці та роки буде надзвичайно важливо прискорити розробку альтернативних джерел енергії для Європи як заміни російських газу і нафти й створити необхідну для цього інфраструктуру”, — сказано в спільній заяві Німеччини та Норвегії.

Німеччина імпортує з росії від 30 до 60% вугілля, нафти й газу. Однак після вторгнення рф в Україну держава вирішила кардинально переглянути свою енергетичну політику.

Як писали раніше Investory News, гендиректор Airbus Гійом Форі переконаний, що “остаточним рішенням” будуть літаки на водневому паливі, але водночас він попереджає, що в цьому напрямку потрібно ще багато роботи.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram