Новини
10 Липня 2020
1 230

Фонд інвестицій у водневу галузь: Велика Британія продовжує свою екологічну стратегію

У найближчі десятиліття він може залучити сотні мільярдів доларів 

У Великій Британії планують до кінця 2020 р. запустити перший інвестиційний фонд, орієнтований на водень, який матиме назву HydrogenOne Capital. Стартовий капітал фонду — £250 млн ($315 млн), повідомляє Reuters.

Водень вже давно вважається потенційним чистим паливом, оскільки при його використанні виділяється лише водяна пара. Однак, через історично високі витрати на виробництво, транспортування та зберігання він не зміг стати головним енергоносієм.

Цей сектор залучить сотні мільярдів доларів інвестицій у найближчі десятиліття. Адже Європейський Союз зараз прагне просувати “зелений” водень, щоб досягти чистої нульової емісії

“Ми розмовляли з багатьма людьми на ринку, які цікавляться цією темою, але нам важко отримати інвестиції, тому наша ідея — зробити дуже цілеспрямовану команду, яка буде присвячена цьому”, — зазначив співзасновник фонду Дж. Дж. Трайнор.

За його словами, фонд базується в Лондоні, і буде першим у світі інвестиційним фондом, що займається воднем.

Аналітики Barclays очікують, що попит на водень до 2050 р. зросте у вісім разів до 575 млн тонн на рік на ринку вартістю понад $1 трлн.

Акції компаній, орієнтованих на водень, такі як Bloom Energy та Ceres Power, зросли на фоні збільшення зацікавленості до цього сектора, а уряди й великі енергетичні та промислові компанії прискорюють плани інвестицій у водень.

Новий фонд надаватиме пріоритет інвестиціям у “зелений” водень, який виробляється шляхом електролізу з використанням відновлюваних джерел енергії, таких як вітер, сонячна енергія та гідрогенерація.

Однак він буде враховувати інвестиції в сірий та “блакитний” водень, що виробляється з природного газу, але з уловлюванням викидів вуглецю, оскільки економіки переходять до чистішого палива.

Як писали раніше Investory News, на залізничній виставці Rail Live 2019 був представлений прототип першого британського водневого поїзда HydroFlex. Потяг з чотирьох вагонів є модифікованою версією електропоїзду класу 319.

Нагадаємо, уряд Великої Британії заявив, що планує перенести на п’ять років раніше заборону на продаж у країні нових автомобілів, оснащених двигунами внутрішнього згоряння (ДВЗ), зокрема гібридні двигуни, — з 2040 на 2035 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram