Новини
6 Травня 2020
1 089

Американській AbbVie дозволили купити виробника ботоксу Allergan

Сума угоди становитиме $63 мільярди

Американська біофармацевтична компанія AbbVie отримала схвалення від антимонопольного органу США на придбання ірландського виробника ботоксу Allergan за $63 мільярди, повідомляє Bloomberg.

Видання зазначає, що Федеральна торгова комісія повідомила про своє погодження угоди про поглинання після того, як компанії погодилися розв’язати проблеми, пов’язані з конкуренцією, продавши два продукти – Zenpep і Viokace компанії Nestle Allergan, які лікують стан, пов’язаний з екзокринною недостатністю підшлункової залози, що призводить до нездатності правильно перетравлювати їжу.

Крім того, AbbVie й Allergan передадуть AstraZeneca права й активи Allergan, пов’язані з препаратом бразікумаб (оригінальний виробник – AstraZeneca), який розробляється для лікування хвороби Крона.

AbbVie погодилася купити Allergan у червні минулого року в рамках однієї з найбільших фармацевтичних угод року. Загалом, для AbbVie це є важливим, оскільки так компанія планує впоратися з наслідками закінчення патентного захисту на найбільш продаваний у світі препарат Humira для лікування запальних захворювань.

Крім того, придбання Allergan також надасть AbbVie позиції, що домінуватимуть на ринку ботоксу вартістю понад $8 млрд, а також у сегменті інших косметичних засобів й офтальмологічних препаратів.

Загалом портфелі активів AbbVie й Allergan перетинаються в сегментах засобів для поліпшення мозкової активності, препаратів проти захворювань шлунка та інших хвороб. Раніше зазначалося, що річний виторг Allergan – майже $16 млрд, що надасть AbbVie ще одне джерело коштів для розробки нового покоління продуктів.

Раніше Investory News писали, що фармацевтична компанія Stada уклала угоду щодо придбання портфеля брендових продуктів у Takeda Pharmaceutical за $660 млн. В угоду увійшли препарати для лікування діабету, серцево-судинних і респіраторних захворювань, а також біологічно активні добавки.

А ще американська фармацевтична корпорація Pfizer за $10,64 млрд придбала свого конкурента Array Biopharma, відомого по розробках препаратів для лікування раку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram