Новини
5 Листопада 2019
1 358

Stada за $660 мільйонів придбала права на препарати Takeda

В рамках угоди компанія передасть Stada портфель з 20 безрецептурних і рецептурних препаратів

Фармацевтична компанія Stada уклала угоду щодо придбання портфеля брендових продуктів у Takeda Pharmaceutical за $660 млн. Про це йдеться в повідомленні Stada.

Згідно з умовами угоди, портфель з 20 безрецептурних і рецептурних продуктів, зареєстрованих у Грузії, Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Росії, Казахстані, Узбекистані та інших країнах, буде переданий групі Stada. За інформацією компанії, в угоду увійшли препарати для лікування діабету, серцево-судинних і респіраторних захворювань, а також біологічно активні добавки.

Очікується, що операція буде закрита в першому кварталі 2020 р. Крім того, Takeda і Stada укладуть угоди про виробництво і постачання в рамках придбаного портфеля, відповідно до якого Takeda продовжить поставляти продукцію в Stada. Операція буде фінансуватися коштом позикового капіталу.

“На сьогодні це найбільше в історії Stada придбання, яке дозволить нам стати одним із ключових гравців на великому ринку, що динамічно розвивається. Продукти під брендом Stada вже представлені в більшості найбільш популярних категорій аптечного попиту. Однак, ми продовжуємо розширювати портфель бренд-дженериків, посилюючи позиції в стратегічно важливих для нас нішах і розвиваючи нові напрямки”, — зазначив генеральний директор Stada Пітер Гольдшмідт.

Консультантами Stada по угоді виступили Nomura (M&A) і Kirkland & Ellis LLP.

Компанія Stada Arzneimittel AG (Німеччина) спеціалізується на розвитку двох напрямків: дженерики та безрецептурні препарати (ОТС). Продукція компанії представлена ​​в 120 країнах. У 2018 фінансовому році скориговані продажі групи досягли €2,33 млрд ($2,58 млрд), скоригований прибуток EBITDA — €503,5 млн ($558,46 млн).

Takeda — міжнародна фармацевтична компанія, яка присутня на ринку приблизно в 80 країн світу.

Нагадаємо, американська біофармкомпанія Amgen Inc повідомила, що купить препарат від псоріазу свого конкурента Celgene Corp за $13,4 млрд. Компанія сподівається, що в найближчі п’ять років продаж цього препарату зросте в десятки разів.

А нью-йоркський стартап Mirror, який випускає інтерактивні дзеркала для домашніх тренувань, залучив $34 млн. Mirror уклала стратегічне партнерство з Lululemon, в рамках якого компанії випустять спільні програми тренувань і уроки медитації.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram