Новини
27 Серпня 2019
818

Фармкомпанія Amgen купує препарат від псоріазу у свого конкурента

Компанія сподівається, що в найближчі п’ять років продаж цього препарату зросте в десятки разів

Американська біофармкомпанія Amgen Inc (NASDAQ: AMGN) повідомила в понеділок, що купить препарат від псоріазу свого конкурента Celgene Corp (NASDAQ: CELG) за $13,4 млрд. Про це стало відомо з офіційної заяви компанії.

На початку року інша фармацевтична корпорація Bristol-Myers Squibb домовилася про покупку Celgene за $90 млрд. Для завершення угоди вона повинна була на вимогу регуляторів продати Otezla. Otezla була третім за обсягом продажів препаратом Celgene, адже в минулому році її продажі склали $1,6 млрд.

Очікується, що в найближчі п’ять років продаж цього препарату, запущеного у 2014 р., виростуть до двозначних сум в мільярдах доларів.

Як відомо, американська фармацевтична компанія Pfizer оголосила про додаткові інвестиції в $500 млн на будівництво свого сучасного заводу з виробництва генної терапії в Сенфорді (Північна Кароліна).

Також, компанія придбала свого конкурента Array Biopharma, відомого по розробках препаратів для лікування раку. Сума угоди склала $10,64 млрд.

А одну з найбільших глобальних фармацевтичних компаній Novartis підозрюють у маніпуляції з даними під час тестування препарату Zolgensma вартістю $2,1 млн, який призначений для лікування спінальної м’язової атрофії у дітей у віці до двох років.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram