Новини
7 Червня 2021
576

За місяць міжнародні резерви України скоротилися на $160 мільйонів

У травні НБУ не проводив валютні інтервенції, бо “міжбанківський валютний ринок був збалансованим”

Міжнародні резерви України станом на 1 червня 2021 року за попередніми даними становили $27,839 млрд. У травні вони скоротилися на 0,6% через погашення зовнішніх та внутрішніх зобов’язань держави, що були частково компенсовані валютними надходженнями на користь уряду, йдеться у повідомленні Національного банку України (НБУ).

Зазначається, що загальний обсяг платежів уряду з обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті становив $650,6 млн. Зокрема, $529,3 млн були спрямовані на обслуговування та погашення внутрішніх державних облігацій (ОВДП), решта — на виконання інших зобов’язань держави в іноземній валюті.

Водночас валютні надходження на користь уряду становили $417,9 млн, з них $354,3 млн — від розміщення ОВДП. Крім того, у травні Національний банк та уряд сплатили $64,3 млн на користь Міжнародного валютного фонду.

У Нацбанку наголосили, що міжбанківський валютний ринок у травні був збалансованим, тому НБУ не проводив валютні інтервенції. “Поточний обсяг міжнародних резервів покриває 4,2 місяця майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду й Національного банку”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за підсумками квітня міжнародні резерви збільшилися до $28 млрд. Тоді на динаміку вплинула переоцінка фінінструментів й операції НБУ на міжбанку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram