Новини
20 Жовтня 2020
972

Європейський фонд отримав ліцензію на інвестиції в українську нерухомість

Тим часом держпрограмою доступного житла в Україні скористалося 400 родин

Європейська інвестиційна група Von der Heyden, що працює у восьми країнах і управляє активами на ринку нерухомості на суму €650 млн, отримала ліцензію Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) на створення закритого фонду з інвестицій в український ринок нерухомості, повідомляє пресслужба групи.

“Ліцензія дозволить Von der Heyden залучати капітал професійних інвесторів для інвестицій в ринок нерухомості. Мінімальна сума внесків у рамках фонду €250 тис.”, – йдеться у повідомленні.

У Von der Heyden зазначили високий потенціал ринків нерухомості у Києві та Львові. І спрогнозували протягом наступних семи років досягти “двозначного рівня прибутковості для своїх інвесторів” у нерухомість України.

В Україні групу представляє КУА Фон дер Хейден Груп, 100% “дочка” мальтійської Timan Investments Holdings, яка, своєю чергою є материнською компанією Von der Heyden Group.

Тим часом в Україні відзвітував Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву (Держмолодьжитло). Так, протягом січня-вересня 2020 року було укладено 400 договорів у рамках програм доступного житла, при цьому тільки один договір був профінансований з державного бюджету України.

Зазначається, що фінансове наповнення програм здійснювалося практично виключно коштом місцевих бюджетів більшості регіонів України.

Загалом з початку року було надано 209 пільгових довгострокових кредитів молодим сім’ям, з яких 118 –  коштами місцевих бюджетів, 91 – зі статутного капіталу Держмолодьжитла.

Виділено також 82 пільгових довгострокових кредитів іншим категоріям населення: педагогам, науковцям, працівникам бюджетної сфери, внутрішньо переміщеним особам, учасникам бойових дій, які брали участь в АТО-ООС (81 – коштами місцевих бюджетів, один договір – коштом держбюджету). А ще – підписано 59 договорів про надання держпідтримки для придбання доступного житла, всі з яких були профінансовані з місцевих бюджетів.

У результаті програмами фонду скористалися 132 сімей учасників АТО-ООС і 38 сімей вимушено переміщених осіб. Решта учасників програм знаходяться поза цими категоріями.

Нагадаємо, згідно зі щорічним звітом The Wealth Report 2020 міжнародної консалтингової компанії Knight Frank, бізнес-столиця Німеччини Франкфурт стала містом, де житло у 2019 р. дорожчало швидше за все.

А от найдорожчим містом за цінами на житло минулого року став Гонконг. Крім того, два найдорожчих міста за рівнем цін на елітну нерухомість розташовані в Китаї, а найшвидше ціни зростають в Барселоні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram