Новини
8 Серпня 2019
868

Все буде Lyft: Компанія отримала рекордний дохід у $867,3 млн

Таксі-сервіс перевершив прогноз аналітиків у розмірі $809 млн

Таксі-сервіс Lyft повідомив про рекордний щоквартальний дохід у другому кварталі 2019 р. після закриття торгів в середу, 7 серпня, повідомляє MarketWatch. Компанія заробила $867,3 млн, що на 72% більше, ніж за аналогічний квартал рік назад, перевершивши середній прогноз аналітиків у розмірі $809 млн. Компанія, що базується в Сан-Франциско, планує за результатами 2019 року виручити понад $3,4 млрд.

Нагадаємо, що аналітики Wall Street очікували, що компанія втратить $300 млн при доходах у $809 млн. У розрахунку на акцію операційні збитки могли б скласти близько $1,02. Але прогноз не здійснився.

Впевненість аналітиків можна пояснити тим, що Lyft був лише близький до отримання прибутку. За даними компанії, у другому кварталі вона втратила $644,2 млн, що набагато більше, ніж $178,9 млн, втрачених роком раніше. Велика частина цієї втрати – близько $296,6 млн – була викликана витратами, пов’язаними з компенсацією за акції, яку Lyft виплачує своїм співробітникам.

Як пише видання New Yotk Times, в одному з інтерв’ю фінансовий директор Lyft Брайан Робертс заявив, що запекла цінова війна з Uber припинилася, що дозволило Lyft скоротити суму, яку він витрачає на поїздки зі знижкою. Компанія витратила $180 млн її виручки. У минулому році витрати на продажі та маркетинг склали майже 35% доходу.

Минулого місяця Lyft втратив свого керівника Джона Макнеллі, який приєднався до компанії в лютому 2018 р. Як стверджує видання, у нормативному документі компанія заявила, що не планує замінювати його на цій посаді й розділить його обов’язки серед інших керівників.

Як відомо, чистий збиток сервісу таксі Lyft у першому кварталі 2019 р. склав $1,14 млрд. Велика частина збитків сталася через витрати на первинне розміщення акцій.

А менш ніж через два місяці після IPO сервісу таксі Lyft проти нього подано позов про введення інвесторів у оману. Власники акцій, придбаних на первинному розміщенні у травні, оцінили збитковий Lyft у 10 річних доходів. На той час компанія коштувала на 20% дешевше.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram