Новини
8 Травня 2019
942

Збитки Lyft за I квартал 2019 р. склали $1,14 млрд

У вівторок акції компанії впали на 3%

Фото: Flickr/Eilvert Barnes

Чистий збиток сервісу таксі Lyft у першому кварталі 2019 р. склав $1,14 млрд, повідомляється у звіті компанії.

Велика частина збитків сталася через витрати на первинне розміщення акцій. При виключенні цих витрат збитки компанії склали б $211,5 млн. Для порівняння, в аналогічний період 2018 р. Lyft втратила $234 млн.

При цьому сервіс збільшив майже удвічі оборот в порівнянні з аналогічним періодом минулого року – до $776 млн в січні-березні.

Акції Lyft впали у вівторок на 3%.

Компанія розмістила акції на Нью-Йоркській біржі в кінці травня, але їх ціна впала приблизно до $60 за акцію з початкових $72. В результаті IPO ринкова капіталізація Lyft склала $24,3 млрд з урахуванням акцій і опціонів, виділених співробітникам. Без них вона коштувала $20,4 млрд.

Негативний досвід Lyft активно обговорюється напередодні IPO іншого сервісу таксі Uber, який вважається найбільшою компанією в галузі і багаторазово перевершує Lyft по оборотам.

Як відомо, на початку квітня американський інвестор Джордж Сорос придбав частку в 2,7% таксі-сервісу Lyft. З моменту виходу компанії на IPO 29 березня ціна за акцію була $71,64.

17 квітня таксі-сервіс Lyft разом з керівництвом та фінансовими посередниками отримали одразу два колективних позови до суду в Сан-Франциско (саме там знаходиться штаб-квартира Lyft). Компанію звинуватили її ж інвестори у завищені цін на акції при проведенні IPO. Результатом цього стало падіння їх вартості.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram