Новини
21 Травня 2019
777

Проти Lyft поданий позов за введення інвесторів в оману

Ринкова капіталізація компанії зменшилась до $16 млрд, хоча наприкінці квітня її оцінювали у $20 млрд

Фото: Leafly

Менш ніж через два місяці після IPO сервісу таксі Lyft проти нього подано позов про введення інвесторів у оману, пише CNBC. Власники акцій, придбаних на первинному розміщенні, оцінили збитковий Lyft у 10 річних доходів. На сьогодні компанія коштує на 20% дешевше.

Колективний позов проти компанії, топ-менеджменту та організаторів IPO, зокрема – страховиків компанії, гендиректора Логана Гріна, президента Lyft Джона Ціммера та фінансового директора Брайана Робертса, подала бостонська юридична фірма Block & Leviton.

Юристи доводять, що Lyft штучно завищила свою оцінку перед розміщенням за рахунок неправдивої та неповної інформації. Як відомо, Lyft збільшив частку на ринку до 39% в США, тоді як головний конкурент Uber вважає, що його частка 65%.

Також Lyft недооцінив проблеми з водіями, не попередивши про них інвесторів. У позові зазначено на добовий страйк водіїв, який пройшов 25 березня в Лос-Анджелесі, за декілька днів до IPO.

І третьою причиною для позову стало те, що Lyft не вказав на проблеми з електробайками Citi Bikes, які призвели до відкликання 1000 таких велосипедів.

Компанія відмовилася від коментарів. Однак, як пише видання, у заявці на IPO є як мінімум пункт про те, що бізнесу компанії може шкодити “неефективне залучення і утримання кваліфікованих водіїв”.

Акції компанії впали нижче ціни IPO – з $72 до $53,7 до закриття ринку 17 травня. Ринкова капіталізація Lyft склала менше $16 млрд, хоча наприкінці квітня компанію оцінювали у $20 млрд.

Нагадаємо, 28 березня під час IPO компанія Lyft Inc отримала високу оцінку у $24,3 млрд і залучила $2,34 млрд інвестицій. Компанія продала 32,5 млн акцій за ціною, що перевищує верхню межу цільового діапазону, який напередодні IPO становив $70-72 за акцію. На роуд-шоу Lyft цільовий діапазон був ще нижче: $62-68 за акцію.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram