Новини
1 Квітня 2019
894

Вдалий вихід: Lyft залучив $2,34 млрд

Акції компанії під час розміщення на біржі виросли на 19% від стартової ціни

Фото: Wired

На минулому тижні під час IPO компанія Lyft Inc отримала високу оцінку у $24,3 млрд і залучила $2,34 млрд інвестицій. Результат перевершив очікування, незважаючи на критику деяких експертів, повідомляє Reuters.

Lyft продала 32,5 млн акцій за ціною, що перевищує верхню межу цільового діапазону, який напередодні IPO становив $70- $72 за акцію. На роуд-шоу Lyft цільовий діапазон був ще нижче: $62- $68 за акцію.

Lyft – це перший сервіс замовлення таксі, що виходить на публічний ринок. Слідом на IPO виходить його конкурент Uber, який попередньо оцінюється в $120 млрд.

Деякі експерти сумнівалися в тому, що Lyft зможе отримати високу оцінку. Критиці піддавалися, зокрема, випуск акцій двох класів, плани по виходу на прибуток і витрати на технології автоматичного водіння.

Однак всупереч побоюванням, Lyft отримала дуже високу оцінку. Інвестори позитивно оцінюють перспективи зростання індустрії сучасних таксі-сервісів, так як молоді люди у великих містах відмовляються від персональних авто на користь таксі-сервісів і пристроїв персональної мобільності. Lyft працює в обох сегментах, пропонуючи автомобілі і електросамокати.

Як повідомляють у Lyft, в майбутньому компанія планує використовувати автомобілі-роботи для високорентабельного таксі-сервісу.

“Lyft проводить IPO на піку дев’ятирічного американського фондового ринку. Це підтримує високу оцінку Lyft. У той же час, компанія дійсно працює на перспективному ринку, який забезпечив би довгострокове зростання”, – пише агентство.

Нагадаємо, Lyft Inc 18 березня розпочала первинне розміщення акцій на фондовій біржі Nasdaq. Компанія прагнула залучити $2 млрд і вийти на рівень капіталізації $20 млрд. Результати нам вже відомі.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram