Новини
27 Травня 2019
1 176

Власник TikTok планує створити смартфон

На пристрої компанія хоче встановлювати свої додатки, зокрема агрегатор новин, ігри та відеосервіси

Фото: Pixabay

Китайська компанія ByteDance, власник сервісу для обміну короткими відео TikTok, вирішила створити власний смартфон, повідомляє Financial Times з посиланням на джерела, що володіють інформацією.

На пристрої компанія хоче встановлювати свої додатки – агрегатор новин, відеосервіси та ігри.

Як пише видання, такий крок пов’язаний через торговельну війну між США та Китаєм, яка вже привела до проблем у найбільшого китайського виробника смартфонів у світі – Huawei, якій Google закрила доступ до своїх сервісів.

Ідея створення смартфона належить засновнику ByteDance Чжан Іміну. Раніше компанія купила кілька патентів у китайського виробника гаджетів Smartisan, а також переманила кілька його співробітників.

За даними видання, ByteDance оцінюється в $75 млрд, що робить її одним з найбільших стартапів світу. На відміну від багатьох інших китайських IT-компаній, у неї набагато більше користувачів у зарубіжних країнах, ніж в Китаї, в основному, – в Індії та США. У березні число завантажень головного сервісу ByteDance – TikTok перевищило 1 млрд.

До того ж, ByteDance розробляє музичний сервіс, який стане конкурентом Spotify і Apple Music. За даними видання, він буде запущений восени. Спочатку сервіс з’явиться в бідніших країнах, де платні музичні сервіси ще не зібрали велику аудиторію.

Нагадаємо, перші в світі гнучкі смартфони Samsung Galaxy Fold зламались при тестуванні журналістами. Після використання екран у Galaxy Fold абсолютно зламався і став непридатним.

Нещодавно Investory News опублікували добірку 10 розумних гаджетів, що стануть у нагоді бізнесменам, які дбають про власне здоров’я.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram