Новини
28 Жовтня 2020
1 057

В австралійській пустелі знайдена гігантська парковка непотрібних літаків

Зараз на майданчику зберігається понад 100 суден

Гігантську парковку для непотрібних літаків знайшли в австралійській пустелі поруч з містом Аліс-Спрінгс, пише Bloomberg.

Мова йде про спеціальний комплекс для довгострокового зберігання та утилізації літаків для Азійсько-Тихоокеанського регіону (The Asia Pacific Aircraft Storage), розташованому в Центральній Австралії. Регіон також називають Червоним Центром. Проект заснували у 2013 р., а перший літак взяли на зберігання рік по тому.

Об’єкт являє собою майданчик в пустелі просто неба. Сухе повітря й низькі температури вночі створюють майже ідеальні умови для зберігання повітряних суден, зазначає агенція. Зараз на майданчику зберігається понад 100 незатребуваних літаків, і їх кількість продовжує зростати.

У 2020 р. попит на послуги сховища виріс через пандемію коронавірусу, яка вдарила по авіаперевезеннях. І хоча в другій половині року галузь в Азійсько-Тихоокеанському регіоні в цілому почала відновлюватися завдяки Китаю, який взяв поширення коронавірусу під контроль, міжнародні перевезення все ще слабкі.

Очікується, що за підсумками 2020 р. кількість літаків, які зберігаються на майданчику, виросте до 200 одиниць. За оцінкою компанії, тільки частина з них повернеться в небо, іншим потрібно довгострокове зберігання.

Нагадаємо, чистий збиток у третьому кварталі 2020 р. авіахолдингу IAG склав €1,3 млрд проти чистого прибутку €1,4 млрд роком раніше. Збиток виявився значно гіршим за очікування аналітиків.

Investory News раніше писали, що інвестори задумались над придбанням акцій Boeing. Останні декілька сесій акції авіа гіганта підскочили приблизно на 8%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram