Новини
20 Березня 2022
750

Австралія запровадила заборону на експорт до росії сировини для алюмінієвої промисловості

Уряд також виділяє Україні $22 мільйона як гуманітарну допомогу

Австралія ввела заборону на експорт до росії глинозему та алюмінієвих руд у неділю в межах санкцій проти москви, оголосив австралійський уряд.

“Уряд Австралії негайно вводить заборону на експорт до росії глинозему та алюмінієвих руд, включно з бокситами”, — йдеться у поширеній заяві.

У ній йдеться, що цей захід спрямований на те, щоб обмежити можливості російських виробників алюмінію, який є однією з найважливіших складових частин російського експорту.

“Уряд тісно співпрацюватиме з експортерами та державними органами, яких торкнеться заборона, щоб знайти нові та розширити чинні ринки збуту”, — наголошується в документі.

Як повідомляють ЗМІ, за останні кілька тижнів австралійські виробники вугілля отримали більшу кількість запитів із країн, зокрема, України та Польщі, на постачання палива, що залежать від російського вугілля.

У зв’язку з цим, як йдеться в заяві, “уряд Австралії співпрацює з австралійською вугільною промисловістю у пошуку джерел постачання”. Було ухвалено рішення про постачання Україні у вигляді допомоги 70 тис. тонн енергетичного вугілля.

Уряд повідомив, що також виділяє Україні $22 млн як гуманітарну допомогу, планує надати військову допомогу на суму $15,5 млн, розглядає питання про видачу гуманітарних віз із правом роботи українським біженцям.

Тим часом шведська Профспілка портових працівників вирішила ініціювати блокаду пов’язаних із росією суден. Блокада пошириться на судна, які йдуть в росію і з росії, що перевозять російські товари, а також ті, що належать росії.

Нагадаємо, американський The Bank of New York Mellon призупинив покупку російських цінних паперів з управління інвестиціями. Введені санкції призведуть до одноразового скорочення їхнього доходу приблизно на $100 млн.

Тим часом обсяг російських активів, заморожених банками та іншими фінансовими установами в Нідерландах, становив €200 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram