Новини
15 Липня 2022
538

Bloomberg: Пекін скасує заборону на імпорт вугілля з Австралії

Китай намагається запобігти перебоям в подачі електроенергії через санкції рф

Фото: Regnum

Китай планує скасувати майже дворічну заборону на вугілля з Австралії. Таким чином Пекін хоче запобігти енергетичній кризі, викликаній санкціями проти росії, повідомляє Bloomberg.

У Китаї побоюються конкуренції на вугілля, коли санкції Заходу проти енергетики рф повністю набудуть чинності. Щоб уникнути перебоїв в подачі електроенергії, Пекін хоче наростити поставки вугілля з інших країн.

Згідно з даними ЗМІ, одним із пунктів антикризового плану є відновлення імпорту вугілля з Австралії. Зазначається, що представник МЗС Китаю Ван Веньбін підтвердив, що країни готові відновити торговельні відносини.

Австралія є одним із головних постачальників вугілля у світі. Китай, який раніше був найбільшим споживачем австралійського вугілля, ввів неофіційну заборону в кінці 2020 року.

Це сталося через загострення воєнних дій між Канберрою та Пекіном. Крім цього, Австралія заблокувала будівництво мобільних 5G-мереж компанією Huawei. Варто додати, що заборона стосувалася не тільки вугілля, а й інших товарів, таких як продукти харчування та алкоголь.

Нагадаємо, що Україна запрошує до себе корейський бізнес, що залишив російський ринок.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram