Новини
15 Лютого 2021
592

Українці отримали більше можливостей для оформлення пільгової іпотеки під 7%

Кабмін розширив критерії для позичальників

Кабінет Міністрів України у понеділок, 15 лютого, ухвалив зміни до Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів, якими, зокрема, суттєво спрощуються критерії для позичальників, йдеться у повідомленні відомства.

Зазначається, що ухваленою постановою передбачено виключення визначення категорій осіб, які можуть бути позичальниками.

“Тепер, щоб стати учасником програми “Доступна іпотека” під 7%, необов’язково перебувати на квартирному обліку, бути молодою сім’єю, внутрішньо переміщеною особою, науково-педагогічним працівником, медиком чи працівником бюджетної сфери”, — йдеться у повідомленні.

Також скасовано вимогу щодо неперевищення забезпечення житлом на рівні 13,65 кв. метра на одного члена сім’ї або проживання в гуртожитку мешканцями аварійних і старих будинків.

За словами заступника міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрія Драганчука, рішенням Уряду суттєво спрощуються критерії для потенційних позичальників нової іпотечної програми.

“Таким чином, “Доступна іпотека” під 7% стає ще доступнішою, й скористатися державною підтримкою у сфері іпотечного кредитування зможе широке коло громадян”, — наголосив він.

І додав, що постановою також внесено низку технічних правок, запропонованих банківською спільнотою. “Це є продовженням конструктивного діалогу щодо швидкого й ефективного запуску доступної іпотеки”, — зазначив заступник міністра.

Нагадаємо, на початку лютого прем’єр України анонсував нову програму фінансового лізингу. За його словами її запустять у першому півріччі 2021 року разом із іпотечним кредитуванням під 5% річних.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram