Новини
14 Липня 2022
545

Україна запрошує до себе корейський бізнес, що залишив російський ринок

Прем’єр-міністр повідомив про це на конференції “Азійське лідерство”

Республіка Корея, яка є одним із регіональних лідерів, може відігравати більш помітну роль у зусиллях світової спільноти за допомогою України, заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму відеозверненні до учасників конференції “Азійське лідерство”, що відбулася у Сеулі 13 липня, пише ITC.

“Ми можемо зупинити цю війну, якщо всі разом посилимо тиск на агресора. Найкращий інструмент тиску — це санкції. Потрібне повне ембарго на торгівлю з росією, закриття портів для російських судів, повний вихід міжнародних компаній із російського ринку”, — наголосив голова уряду.

Прем’єр-міністр підкреслив, що бізнес із росією стає токсичним, а гроші корейських корпорацій, які працюють у росії та сплачують там податки, так чи інакше йдуть на фінансування війни.

“москва вже була змушена щонайменше вдвічі збільшити витрати на свою армію, тому необхідно перерізати грошовий потік, який агресор отримує від торгівлі та податків іноземних компаній. Це завдання для всіх демократичних країн світу, і ми сподіваємося, що Республіка Корея підтримає таку позицію”, — зазначив Денис Шмигаль.

Голова Уряду зазначив, що санкційна політика щодо росії призвела до виходу частини корейських компаній із російського ринку. Він запросив корейських гігантів перенести своє виробництво на Україну.

“Україна переможе у цій війні. І вже зараз ми готуємо програму повоєнного відновлення нашої країни. Свого часу Республіці Корея вдалося відродитися з попелу війни, зокрема завдяки міжнародній допомозі. Нас надихає ваш досвід швидкого ривка вперед і те, що у світі почали називати згодом рецептом успіху азійський тигрів”, — зазначив Денис Шмигаль.

Як зазначив прем’єр-міністр, повоєнне відновлення нашої держави вже зараз оцінюється у $750 млрд. Це сотні проєктів у сфері інфраструктури, будівництва, трансформації промисловості, охорони здоров’я, розвитку високих технологій, електронного керування.

“Запрошуємо корейський бізнес, відомий у всьому світі, долучитися до відновлення України та стати важливою складовою нашого майбутнього”, — закликав Денис Шмигаль.

Нагадаємо, що Україна у липні може отримати ще $4,4 мільярда допомоги. Це дозволить підтримати гривню та здійснити необхідні виплати.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram