Новини
16 Листопада 2020
663

Угода на $11 мільярдів: У США буде створено п’ятий найбільший банк

Для цього американська PNC об’єднується з іспанським BBVA

Американська PNC Financial Services Group домовилася з іспанським банком Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA (BBVA) про придбання американського підрозділу BBVA за $11,6 млрд, що дозволить створити п’ятий найбільший за обсягом активів банк у США, про це йдеться у повідомленні PNC.

Угода була схвалена радами директорів обох компаній, а її закриття заплановано на середину 2021 року, в залежності від отримання схвалення регуляторів. “Після закриття угоди BBVA USA стане частиною PNC Bank”, – йдеться у повідомленні.

BBVA має 637 відділень у Техасі, Алабамі, Аризоні, Каліфорнії, Флориді, Колорадо та Нью-Мексико. За оцінкою PNC, її портфель депозитів у результаті операції збільшиться на $86 млрд, кредитів – на $66 млрд.

Раніше цього року PNC продала свою частку в BlackRock Inc. за $15 млрд. У компанії оцінюють аккретивний ефект на прибуток у 2022 році від придбання американського підрозділу BBVA у 21% і розраховують, що угода дозволить значною мірою компенсувати втрату чистого прибутку, яку PNC отримувала від інвестицій у BlackRock.

“Злиття великих банків були рідкістю після фінансової кризи 2008 року, що, крім іншого, пов’язане з новими заходами регулювання їх діяльності”, – зазначає The Wall Street Journal.

І додає, що регіональні банки, які переважно залежать від надання кредитів на повсякденні витрати, постають перед труднощами через низькі відсоткові ставки, й злиття є для них очевидним рішенням.

BBVA, що працює у США з 2007 року, двічі списував вартість американських активів і раніше цього року попередив про можливість чергових списань на фоні пандемії.

Нагадаємо, згідно з результатами третього кварталу, результати таких американських банків, як JP Morgan, Citigroup і Goldman Sachs перевершили очікування аналітиків, а от Bank of America – ні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram