Новини
10 Квітня 2024
110

ПриватБанк виграв справу проти офшорів Суркісів

Іноземні компанії не змогли стягнути з державної установи $350 мільйонів

Верховний суд задовольнив касаційні скарги Кабінету міністрів та ПриватБанку у резонансній справі за позовом шести компаній-нерезидентів, наближених до родини Суркісів, повідомила пресслужба банку.

Позов подали шість компаній: Camerin Investments, Sunnex Investments, Tamplemon Investments, Berlini Commercial, Lumil Investments, Sofinam Investments.

Фірми обслуговувалися в кіпрському Приваті, де тримали близько $250 млн. Після націоналізації вони почали намагатися повернути ці гроші плюс $100 млн відсотків через українські та кіпрські суди.

В Україні компаніям Суркісів майже вдалося стягнути з банку $350 млн як забезпечення за позовом, що є безпрецедентною вимогою для української практики.

Після низки скандальних рішень судів нижчих інстанцій Верховний суд зупинив списання, а тепер ухвалив остаточне рішення на користь ПриватБанку.

“Ми вітаємо це рішення Верховного суду. Перемога у цій справі — це не просто спільний юридичний успіх ПриватБанку та Кабінету міністрів, це підтвердження того, що верховенство права та справедливість є основою демократичного суспільства.

В ПриватБанку ми завжди стояли на захисті принципів чесності та законності, і цей випадок підкреслює нашу відданість цим цінностям. Таких же результатів очікуємо в інших резонансних судових справах”, — сказав голова правління ПриватБанку Герхард Бьош.

Справа розглядалася в українських судах з 2017 року.

Як писали раніше Investory News, кількість проблемних кредитів в Україні скорочується.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram